Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen

 

Huren

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier van Verwey Vastgoed. Indien u op deze website uw contactgegevens achterlaat zal de verhuurmakelaar zorgdragen dat u het formulier ontvangt. 

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Voor de appartementen in De Zuid geldt dat uw bruto maandinkomen minimaal 4 maal de kale huurprijs dient te bedragen. Indien u de woning samen met een partner huurt mag u beide inkomens bij elkaar optellen.

Wanneer u gepensioneerd bent kunt u uw bruto maandinkomen verhogen met een percentage van 30%, daar u – ten opzichte van personen die in loondienst zijn – minder belasting betaald.

Voorbeeld: uw bruto maandinkomen bedraagt €2.500,- + 30% = €3.250,00

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Indien u een woning wenst te huren in De Zuid, dient u als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien u minimaal beschikt over een fase A overeenkomst is het mogelijk om in aanmerking te komen. 

Hoe worden de woningen toegewezen?

U kunt op het inschrijfformulier een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hiermee zoveel als mogelijk rekening te houden. Mochten meerdere belangstellende een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. U heeft de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken, om uw kansen te vergroten adviseren wij u om hier dan ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 25 maanden. Na ommekomst van de 12e maand heeft u wel de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van een kalendermaand.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Prognose oplevering is januari 2018. 

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet standaard voorzien van een vloer. U kunt hier zelf zorg voor dragen na oplevering van het gehuurde. 

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het maandelijks voorschot is vastgesteld op € 50,-.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden zijn behangklaar, d.w.z. kleine oneffenheden en gaatjes kleiner dan 6mm. De plafonds zijn  voorzien van structuurspuitwerk.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De plafondhoogte van de appartementen bedraagt 2.64 m1, met uitzondering van 1 hoekwoning waar de plafondhoogte in de woonkamer 4.20 m1 bedraagt.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Ja. Elk appartement is voorzien van een inpandige bergruimte in de woning zelf. Daarnaast heeft elk appartement een privé berging in de onderbouw. 

Is er een algemene fietsenberging?

Het complex beschikt niet over een algemene fietsenberging, de fietsen kunnen worden gestald in de eigen berging. 

Is er een oplaadpunt voor scootmobiel of elektrische fiets?

Er is geen algemeen oplaadpunt voor een scootmobiel of elektrische fiets. Wel is elke privé berging voorzien van één wandcontactdoos gecombineerd met een lichtschakelaar. 

Voorzieningen

Komt er ook een supermarkt in het gebied?

Nee, in ons plan is het niet toegestaan een buurtwinkelcentrum of een supermarkt te realiseren.
Deze zijn in de directe omgeving aanwezig, zoals de Jumbo aan de 2e Haven.

Komen er ook bedrijven in het gebied?

Onder de woningen aan de kade zal bedrijfsruimte worden gerealiseerd, omdat hier niet gewoond mag worden. De invulling van deze bedrijfsruimte is nog niet bekend, maar zullen bijdragen aan een sfeervol gebied en een gezellige haven. Mogelijke invullingen zijn o.a. horecaformules (met terras), een galerie, ambachten zoals vormgevers, fotografen en andere creatieve ondernemers, waar je als publiek zo naar binnen kunt lopen. Maar ook bijvoorbeeld een tandarts- of huisartsenpraktijk is hier mogelijk.

In het eerste bouwblok – ZuidDuin – komen geen bedrijfsruimten onder de appartementen.
Bij de eengezinswoningen is een bedrijf aan huis wel toegestaan als dit past binnen de woonomgeving.

Meer informatie over ondernemen en werken op De Zuid.

Laatste nieuws

21-07-2017

Woonrijp maken De Zuid

Op dit moment zijn de werkzaamheden rondom de bouw van De Zuid in volle gang!

Lees meer