ZuidHaven in ontwikkeling

ZuidHaven in ontwikkeling

De tweede fase van De Zuid is ZuidHaven. Dit plandeel is gelegen aan de Houtrustweg, de kade aan de Derde Haven en het binnengebied.  ZuidHaven bestaat uit circa 60 appartementen en 9 eengezinswoningen in de koopsecter. Het voornemen is om in het voorjaar van 2018 te starten met de verkoop. En na de zomervakantie 2018 te beginnen met bouwen.

Appartementen met uitzicht op zee, strand, de duinen en de haven

Het bijzondere van de appartementen aan de Houtrustweg is het vrije uitzicht op en over de duinen en de zee. De appartementen grenzen aan het Westduinpark, een beschermd Natura 2000-gebied. Vanaf de hogere etages kun je bij helder weer de Hoek van Holland zien liggen. Deze appartementen aan de Houtrustweg zijn voorlopig de laatste die gebouwd worden met zicht op het duingebied. De appartementen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 80 m² tot 180 m², en variëren in het aantal kamers. Ieder appartement heeft een royale buitenruimte en met betrekking tot de indeling is er - in beperkte mate - gelegenheid voor het realiseren van individuele woonwensen.


Het andere deel van de appartementen ligt aan de kade. Met de woonkamer aan de havenzijde, zodat je als bewoner goed zicht hebt op de activiteiten in de haven van Scheveningen.  De woonoppervlaktes variëren van circa 100 m2 tot circa 200 m2, laatstgenoemde is het oppervlakte van een penthouse. Ook hier is het mogelijk geringe aanpassingen aan de indeling van het appartement uit te laten voeren. Alle appartementen hebben een zonbalkon aan de binnenzijde van het bouwblok. Aan de havenzijde wordt een soort erker gerealiseerd, zodat de ramen geheel weg te schuiven zijn. Hierdoor ontstaat een open balkon, en kan je heerlijk in de avondzon borrelen en  dineren.

Onder de appartementen worden enkele bedrijfsruimten ontwikkeld. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de bedrijfsactiviteit moet passen binnen de woonomgeving.

Eengezinswoningen in beschut binnengebied

De 9 eengezinswoningen maken onderdeel uit van een dorpse buurt, die achter de appartementsgebouwen wordt ontwikkeld: uit de wind, in de zon en autoluw. Ideaal voor gezinnen. Des te meer omdat de gemeente in deze buurt een aantal pleintjes realiseert met een beschutte ligging ten opzichte van de zeewind, zodat je - als het weer dat toelaat - buiten kunt zitten. Zodra je de straat uitloopt, sta je op de kade of op het strand. Deze combinatie van een moderne eengezinswoning met tuin dichtbij het strand is uniek in Nederland.

Je woont hier heerlijk uit de wind, maar in de zon. Vlakbij duinen, strand en zee. Met een achtertuin. En veel vrijheid om jouw eengezinswoning zelf te ontwerpen met het HomeMade concept! Je bepaalt zelf de stijl, de kleur van de gevel, het aantal woonlagen en de indeling van de eengezinswoning. Via de online woonplanner HomeMaker kan je eenvoudig ‘mixen en matchen’ en experimenteren totdat het huis van je dromen klaar is.