Een inspirerende werkomgeving aan zee

Een inspirerende werkomgeving aan zee

De locatie van De Zuid is jarenlang het toneel geweest van druk handelsverkeer over zee. De containerschepen zijn inmiddels vertrokken en de rust is teruggekeerd. Wat blijft is een unieke plek om te wonen, te werken en te recreëren. 

Onder de appartementen aan de kade van de Derde Haven worden diverse bedrijfsunits gerealiseerd. Een aantal heeft een vrije hoogte van circa 4 meter en een aantal is circa 7 meter hoog. Deze bedrijfsruimten bieden bedrijven die betrokken zijn bij werkzaamheden op zee een uitgelezen mogelijkheid om zich in de haven te vestigen. Er zal diversiteit en flexibiliteit in grootte zijn. Het parkeren voor de bedrijfsunits wordt op de locatie ZuidZicht (waar nu het tijdelijk Strandtheater staat) gerealiseerd. Voor de fietser en voetganger wordt de bereikbaarheid van Scheveningen verbeterd met een brug over de Pijp (het kanaal tussen de 1e en 2e binnenhaven). De gemeente Den Haag wil deze brug in 2018/2019 realiseren.

De combinatie van werken en wonen aan de Derde Haven zal bijdragen aan de unieke sfeer. Helemaal in combinatie met de toeristen en dagjesmensen, die langs de kade flaneren en de imposante offshore schepen bewonderen.

De ondernemingen die zich vestigen in de Derde Haven dienen te passen bij de woonfunctie. Visserij activiteiten zijn daarom niet toegestaan. De entrees van de appartementen liggen tussen de verschillende bedrijfsunits. Vanuit de appartementen heb je prachtig uitzicht op de activiteiten in de haven en kan je genieten van de levendigheid. Kortom: een optimale invulling van De Zuid, zinderend aan zee.

Thumbnail _Bedrijfsruimte Hoog Zuid Haven -kade -nov . 2017 (1)