Elke dag anders

Elke dag anders

De Zuid is om veel redenen een bijzonder stukje Den Haag. Een kleine greep uit de honderden mogelijkheden in de directe omgeving. De beste manier om het allemaal te ontdekken: lopend of met de fiets erop uit.

Catch by Simonis of nummertjes trekken bij Simonis

Zeg je ‘verse vis’ dan zeg je ‘Simonis’. Al sinds jaar en dag staan locals, expats en toeristen in de rij bij de vitrines en kassa’s bij Simonis aan de Visafslagweg. De sfeer kan nogal hectisch zijn, het nummertjes afroepen heeft wel iets van een bingo. Daarom kiezen sommige klanten ervoor om de bestelling mee te nemen naar de boulevard of het strand. Genieten van het uitzicht en de verse kibbeling of kabeljauw. Thuiskoks vinden hier de meest exquise vissoorten, super vers en van de hoogste kwaliteit. En voor wie in een meer stijlvolle ambiance wil tafelen: u bent welkom in Catch by Simonis aan de Dr. Lelykade. Bij mooi weer is het hier ongekend lekker tafelen, met uitzicht op de jachthaven. Een beetje Cannes of Monaco, vlakbij huis.

Laat u verleiden door Theater De Appel

Casanova. Herakles. Het zijn slechts twee van de indrukwekkende theatermarathons waarmee toneelgroep De Appel in de Duinstraat een nieuw en groot publiek aantrekt. Prachtig en origineel theater zien, omlijst door lunch, diner en een borrel achteraf aan de bar. Voor Casanova werd een deel van het theater onder water gezet, om zo een Venetiaanse sfeer op te roepen. Word vrienden van De Appel, ga regelmatig kijken en wandel na weer een bijzondere voorstelling in tien minuten langs de havens weer naar huis.

Elke dag zomer bij La Cantina

Vroeger heette het een strandtent, maar die benaming past niet meer bij horecazaken als La Cantina. Tegenwoordig zijn zaken als deze volwaardige restaurants, met een uitstekende kaart. Weer of geen weer, bij La Cantina is het altijd weer lekker om even te lunchen, te loungen of een cappuccino na een strandwandeling te halen. Als ’s winters La Cantina er niet staat is dit de plek waar het legendarische nieuwjaarsvuur van Duindorp wordt gebouwd. Dat trekt duizenden kijkers en zelfs tv-ploegen. Vanuit De Zuid zit u eerste rang.

Met z’n allen Sinterklaas verwelkomen. Natuurlijk bij De Zuid.

Elk jaar vaart Sinterklaas met zijn Pakjesboot070 de Scheveningse haven binnen, toegejuicht door duizenden kinderen en verwelkomd door de Spaanse ambassadeur. Echte Hagenaars, Hagenezen en Scheveningers weten precies waar je het beste zicht hebt: vanaf De Zuid. Vanaf de hoge kade bij het stille verborgen strandje aan de havenmond zie je Sinterklaas en zijn Pieten vlak aan je voorbij varen. Altijd weer een feest, voor jong en oud.

De leukste winkelstraat van Nederland: de ‘Fred’

Hij is zo’n 800 meter lang, u vindt er zo’n 130 winkels en hij is al eens uitgeroepen tot de Beste Winkelstraat van Nederland. We hebben het over de ‘Fred’, zoals deze bijzondere winkelstraat bijna liefkozend wordt genoemd. Vanuit De Zuid loopt u er in tien minuten naartoe. U vindt hier boekhandel Paagman, op zijn beurt ook al eens verkozen tot Boekhandel van het Jaar. Regelmatig presenteren schrijvers hier persoonlijk hun nieuwste werk. Op de Fred vindt u alles wat leuk, verrassend, handig of gewoon nodig is, van toko tot Britse expat-winkel, van nostalgische drogist tot banken, bloemenspeciaalzaken en bijzondere kookwinkel. De ‘Fred’ staat altijd garant voor een genoeglijke middag.

Zeldzame buren: Schotse Hooglanders, nachtegaal en Rugstreeppad

De Zuid ligt pal naast het grote Westduinpark, het duingebied dat zich feitelijk helemaal tot aan Hoek van Holland uitstrekt. Het gebied wordt beschermd en valt onder de Europese Natura 2000-richtlijn. Het gebied is onlangs flink op de schop gegaan en weer in originele, natuurlijke staat teruggebracht. We zien nu meer stuivende duinen, een woester terrein. Bijzonder is ook dat hier sindsdien Schotse Hooglanders wonen. In het grote natuurgebied trekken jaarlijks duizenden padden terug naar hun paaigebieden. Zelfs de zeldzame Rugstreeppad is hier gesignaleerd. Het park is doorsneden door prima fiets- en wandelpaden. Wie traint voor de jaarlijkse Haagse City Pier City loop, die heeft hier een ideaal trainingsterrein. En voor wie rustig wil wandelen of fietsen: het kan in alle rust, in de immense ‘voortuin’ van De Zuid.

Bovenstaande zaken en activiteiten zijn slechts een greep uit veel meer leuke horeca en activiteiten. Kom kijken en beleef De Zuid, zinderend aan zee.

Laatste nieuws

21-07-2017

Woonrijp maken De Zuid

Op dit moment zijn de werkzaamheden rondom de bouw van De Zuid in volle gang!

Lees meer